HÄNNILÄ

Tila sijaitsee Rautalammin kunnan Myhinpäässä uuden Etelä-Konneveden kansallispuiston läheisyydessä Myhinjärven rannalla. Jyväskylästä 9-tietä Kuopioon päin 65 km + 8 km hiekkatietä . Muut etäisyydet; Kuopiosta 90 km, Pieksämäeltä 39km, Suonenjoelta 39km, Hankasalmelta 33 km ja Rautalammin kirkonkylältä 23 km (koulut + muut palvelut)

Tilan historia ulottuu aina 1600-luvun puoliväliin, jolloin alueen ensimmäinen talollinen asettui tänne asumaan ja kylä sai hänen mukaansa nimekseen Ihalaiskylä. Maisemia katsellessa ei ihmettele asuinpaikan valintaa.

Tila on 6,4 hehtaarin suuruinen, josta n. puolitoista hehtaaria peltoa, saman verran metsää ja loput piha-aluetta, puulajipuistoa ja ranta-aluetta. Rantaviivaa on n. 250 m. Myhinjärvi on vesistönä syvä ja kirkasvetinen, yhteydessä Konneveteen - ei kuitenkaan kulkuyhteyttä veneellä.

Tilalle on valmistumassa ranta-asemakaava, joka mahdollistaa n 600 neliön lisärakentamisen asuin-, matkailu-, majoitus- ja hoivapalvelukäyttöön.

Nykyinen rakennuskanta muodostuu useista eri rakennuksista;

päärakennus n 200 m2

Alkujaan rakennettu v 1950 - vanhasta rakennuksesta jäljellä kellari ja sisärunkoa, muuten laajennettu ja täysin uusittu vuosina 2007 - 2012. Materiaalit korkealuokkaisia; alakerran lattiat sertifioitua akaasiaparkettia, sisäkuisti laattaa + lattialämmitys, kylpyhuone laattaa + lattialämmitys, yläkerrassa puiset lautalattiat. Seinillä tapettia ja kahdessa huoneessa sekä kylpyhuoneessa Decosin luonnonmateriaalista valmistettua pinnoitetta (savi, hiekka, olki, kivi). Lämmitys, sähkö sekä kaksi isoa varaavaa takkaa. Kylpyhuoneessa höyrysuihkukaappi Kodinhoitohuone. Keittiö moderni + leivinuuni. Iso lasitettu ja lämmittimellä varustettu parveke, josta mahtavat näköalat.

Entinen navetta - katettua tilaa 150 - 200 m2

Ylhäällä avoin, iso ja alkuperäisessä kunnossa oleva tila, jota käytetty mm oleskelutilana sekä kodintarvikevarastona (ei talvilämmin), Alakerrassa runsaasti varastotilaa mm puutarhavälineille, vaatteille sekä ns työ/askartelutila. Navetan siipirakennuksessa puuvarasto sekä konevarasto. Navetan vierellä lisäksi katos kompostoreille.

Pihasauna n 45 m2

Hirsirunkoisessa rakennuksessa upea sauna ja pukuhuonetilat sekä tupa. Sauna remontoitiin 2011 - silloin paneeleiden alta otettiin esille vanhat hirret sekä uusittiin koko lattia. Tuvassa on myös alkuperäiset hirsiseinät näkyvissä. Lämmityksenä sähkö sekä pönttöuuni,
Rakennuksen päädyssä vilvoittelukuisti sekä tilaa polttopuille, löytyy myös kompostoiva wc.

Rantasauna n 35 m2 + parvi

Rakennettu 2004 - 2008. Sauna (vedet pumpulla sisälle, lattialämmitys), Iso huone, jossa myös keittomahdollisuus - pieni induktioliesi, liesituuletin, jääkaappi. Pieni makuuhuone (makuutila) Rakennuksen sisäkorkeus yli neljä metriä. Koko rakennuksen levyinen katettu kuisti.
Ranta hyvin valaistu. Rannassa kompostoiva käymälä, varastotilaa sekä hurmaava vanha lato lähes veden rajassa.
Grillipaikka sekä kaksi luonnonhiekkapohjaista uimarantaa.

Muita rakennuksia:

  • Pihalla lähellä navettarakennusta katettu istuskelu/ näköalaoleskelupaikka.
  • Kasvihuone + kasvilavat. Kasvihuone on reilun kokoinen paikan päällä rakennettu. Lämmitin ja automaattinen kattoluukkujen avaussysteemi.
  • "Letkukoppi" Kasvihuoneen lähellä koppi, jonka sisällä iso letkukärry, jossa pitkä vesiletku. Vesi tulee järvestä ja sillä voi kastella koko puutarhan.
  • Huvimaja/pihagrilli
  • Urheiluvälinevarasto ja pyöräkatos- (vanha viljavaja)
  • Vanha sepän paja - varastorakennus

Piha-alueet hyvin hoidettuja. Kukkaistutuksia runsaasti - lajien valinta ja istutukset tehty huolella. Katteita ja reunuksia käytetty hoidon helpottamiseksi. Useita oleskelualueita Pihalla lammikko ja puro. Iso nurmikkopohjainen pelikenttä. Laajat näköalat

Tilalla on runsaasti marjaistutuksia ( mm mustaherukoita neljä pitkää riviä, viherherukoita, karviaisia, mansikoita, vadelmia, saskatoneja) sekä hedelmäpuita ( omenoita, muutama kirsikka ja luumupuu). Ei käytetty kemiallista torjuntaa tai lannoitteita

Tilan erikoisuus on oma arboretum eli puulajipuisto, jossa yhteensä lähes sata eri puu- ja pensaslajiketta. Puiston läpi kulkee polku, jonka varrella mukavia istuskelupaikkoja.

Jätteiden käsittely, kotitalousjätteet kompostoidaan, sekajätteet roskakatokseen ( Jätekukko tyhjentää sovitusti). Viemärijätteet saostuskaivoon ja sieltä imeytyskenttään (täyttää lain vaatimukset)

Porakaivo + tavallinen kaivo - erinomainen vesi

Talon kulmalla kaksi tallentavaa videovalvontakameraa

Nettiyhteys sekä kiinteänä että langattomana

Joukkoliikenneyhteys 8 km tilalta

Aktiviteettejä; mm Häkärinteet 24 km, Rautalammin Ratsastuskeskus 23 km, Revontuli Golf 26 km, kansallispuiston tarjoamat retkeily- ja melonta reitit, monipuoliset kalastusmahdollisuudet, hyvät marja- ja sienimaastot, vuosittaiset kulttuuritapahtumat, kunnan tarjoamat kurssit yms. sekä ympäristökuntien tarjonta

Linkit
Rautalammin kunta - www.rautalampi.fi
Rautalammin ratsastuskeskus - www.rautalamminratsastuskeskus.fi
Revontuli Golf - www.revontuli.fi/golf/
Häkärinteet - www.hakarinteet.fi
Etelä-Konneveden kansallispuisto - www.etela-konnevesi.fi


Tila soveltuu paitsi erilaiseen yritystoimintaan myös yksityiseen asuinkäyttöön.

Koska huonetilat sisustettu/rakennettu juuri sitä tilaa varten, voidaan myydä osittain kalustettuna, jos ostaja niin haluaa.

Tilalla ei ole ahtautta, autokatosta, stressiä, meteliä eikä tekemisen puutetta.


Tervetuloa tutustumaan